sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Miten roinasta eroon pääsy auttaa Sinua?

Olen tässä viime aikoina käynyt ahkerasti kaappien sisältöjä läpi. Meillä monilla on kaapit täynnä mitä kummallisempia tavaroita - muistoja menneisyydestä ja asioita, jotka kenties saatu jostain eikä koskaan tullut käytettyä. Tai ehkä joku vaate, jonka ostit alennusmyynnistä ja et kuitenkaan pitänyt siitä/sitä - ja sinne se unohtui kaappiin roikkumaan. Joillan on tapana hullaantua kaikissa hulluissa päivissä, mitä tavaratalot mielellään järjestävät - siinä tulee äkkiä ostettua tavaroita, joita et tiennyt tarvitsevasi - etkä oikeastaan tarvitsekaan - mutta se toimii aina, kun saadaan ihmiset parveilemaan laarin ympärillä niin siitä tulee vaistonvarainen reaktio, että tuolla on varmasti jotain mitä minäkin ehdottomasti tarvitsen! Se on saatava! Itse kierrän kaukaa kaikki vastaavat paikat - ei siksi, etten osaisi hillitä itseäni - vaan en tarvitse nyt mitään heräteostoksia. Muutenkin monesti mietin yön yli jotain hankintaa - usein se jää sitten kyllä ostamattakin - eikä se huono asia ole.

Kaikki clutter eli roina tarkoittaa yleensä fengshuissa menneisyyttä - eli voit kaikkea sitä sälää tutkimalla mietttiä mitä menneisyytesi kertoo sinusta? Miksi jokin tavara on tullut hankittua, missä mielen- tai elämäntilanteessa? Vieläkö se palvelee? Ja jos ei, olisiko jo korkea aika hankkiutua siitä eroon?

On paljon ihmisiä, jotka ostavat tavaraa, mutteivät käytä niitä kuitenkaan. Eli miksi ihmeessä ostaa tavaroita, jotka menee suoraan kaappiin säilöön? Pahan päivän varalle? Ehkä olisi aika vain päästää irti? Ja luottaa siihen, että maailmankaikkeus huolehtii.

Tässä hyvä kokeilunarvoinen vinkki: ota jokin säästämäsi tavara käteesi: kysy sitten itseltäsi: rakastatko sitä, onko sillä sinulle jokin tarkoitus sinun luonasi, palveleeko se jotenkin tai onko sille jokin paikka (kotonasi tai jossain muualla), jossa se voi loistaa ja tuoda iloa ja valoa? Ja kuuntele mitä sydämesi vastaa!
Entä sitten jos luot katseesi työpöydälle? Siinä olisi hyvä pitää vain asioita/tavaroita, joita käytät joka päivä ja joita tarvitset. Jos jokin asia pitää arkistoida, se olisi hyvä tehdä heti, ettei keräänny paperipinoja, joille ei tiedä mitä tehdä. Silloin ne voivat musertaa tulot - varsinkin, jos pidät laskupinoja työpöydän vauraus-alueella: mitä se silloin kertoo? Annat singaalin maailmankaikkeudelle: vauraus-alue on täynnään laskuja, joten niitä tulee sitten lisää... Sen sijaan pidä alue kauniina ja laita siihen jotain sinulle vaurautta lisäävää - vaikkapa rahapuu, jota hoidat rakkaudella.

Jos Sinä ostat vaikka aina vaan uusia kasvorasvoja tai meikkejä - ne tulisi käyttää käytännössä 6 kk sisään avaamisesta, mitä monetkaan eivät tiedä. Eli ei kannata ostaa monta purkkia kerrallaan, kerätä clutteria (ja bakteereita) ja energeettisesti se antaa sen viestin, että pelkäät puutetta, että tuntuu, että pitää hamstrata, jolloin silloin on hyvä kysyä itseltään miksi niitä pitää olla niin paljon? Korvaaavatko ne jotain muuta asiaa elämässä? Välillä on vaan hyvä pysähtyä katselemaan vähän ympärilleen kotonaan.
Jos huone on täynnään tavaroita, voit koittaa seuraavaa fengshui vinkkiä: valitse 9 tavaraa ja vaihda niille uusi paikka. Tai jos haluat enemmän asioita tapahtuvaksi, vaihda 27 tavaran paikkaa. Ja katso mitä tapahtuu!


Keräätkö paljon tavaraa ympärillesi? Kerro ihmeessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Voit jättää kommenttisi myös nimettömänä, jos haluat. (tai lisää nimesi kommenttiin). Se julkaistaan heti hyväksynnän jälkeen.