sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Olen kiitollinen

Otin taas uuden vuoden kynnyksellä uudestaan esille - tai helposti esille otettavaan paikkaan - kiitollisuuskirjan. Se vaan on niin toimiva juttu. Suosittelen lämpimästi!

On niin paljon asioita mistä voi olla kiitollinen. Minä esimerkiksi olin heti tammikuussa ihan äärettömän kiitollinen ihan vaikka siitä, että me päästiin muuttamaan. Se ei ihan helppo rutistus kaikkineen ole eikä ollut kuitenkaan. Tai siitä, että on viihtyisä koti. Että saa olla terve. Pystyy kävelemään omilla jaloillaan ja ajattelemaan omilla aivoillaan (vielä jotkut laina-aivot päässä... apua) ja päättämään itse omista asioistaan. On ihanat lapset. Saa elää maassa, missä ei tarvitse pelätä kokoajan, että joku hyökkää puskista kimppuun ja voi rauhassa kävellä ulkona. Lista on lukematon.

Olen tehnyt tämän pikku kiitollisuus -kirjan (joka on muuten ollut jo pari vuotta valitettavasti kirjakaupoista loppuunmyyty) mukaan niin, että toiselle puolelle kirjoitan asioita, joista olen kiitollinen nyt - jotka ovat jo elämässä tällä hetkellä -  ja toiselle puolelle niitä asioita, joita toivoo toteutuvaksi.

Ne kiitollisuuden aiheet voi olla mitä vaan pieniäkin juttuja. Ei sillä ole väliä, eikä niitä ole tarkoitus muille näyttää. Tätä tehdään ihan vain ja ainoastaan itsensä, oman hyvinvoinnin takia. Toiselle puolelle voi sitten kirjata - ja tämä on tärkeää: preesens muodossa - niitä asioita, joita toivoo tapahtuvaksi. Ei siis  konditionaalissa, vaan aina myös kuin asia olisi jo tapahtunut/tapahtumassa. Silloin sillä on paremmat mahdollisuudet myös ihan oikeasti tapahtua.

Kirjoitin muuten aiheesta joskus aiemmin vähän laajemmin, se postaus löytyy täältä

Itse olen huomannut monesti miten ensin oikealle kirjoitettu teksti ajan myötä pikkuhiljaa siirtyykin siihen vasemmalla, nyt tapahtuvaan. Se on aina myös ilon paikka. Koska sillä on niin suuri merkitys miten asioista ajattelee. Miten asiat ja tapahtumat näkee? Pitääkö asioita itsestään selvänä vai osaako olla niistä kiitollinen? Joten kiitos myös tästä blogista ja jokaisesta ihanasta lukijasta.


Haluatko jakaa jonkun ajatuksen, josta olet kiitollinen?  Kiitos siitä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Voit jättää kommenttisi myös nimettömänä, jos haluat. (tai lisää nimesi kommenttiin). Se julkaistaan heti hyväksynnän jälkeen.