lauantai 14. toukokuuta 2016

Mistä tiedät kesän alkaneen?

Eletään ihanaa aikaa - luonnossa kaikki herää pikkuhiljaa, silmut aukeaa ja pensaat vihertyy ja herää talvihorroksestaan.
Viime viikolla ihan silmissä tuli vihreitä silmuja puihin, pensaat alkoi vihdoin näyttää joltain muulta kuin pystyyn istutetuilta risupuskilta. Pihalla alkaa olemaan ihanaa tuoretta ruohoa eikä mustaa maata. Mä henkilökohtaisesti tykkään, että nurtsi saisi olla ns luonnontilassa, että siinä kasvaa apilaa ja lemmikkiä ja muuta pientä kukkaa - mutta yleensähän ne parturoidaan samantien kun ruoho vähän esille pukkaa... (ei tosin meillä - naapureiden kauhistukseksi;)

Nokikanat - tai niin mä niitä kutsun, joku lintutieteilijä tietää oikean nimen, hih - tepastelee pihalla jotku mato tai ruohonkorsi suussaan. (koitan napata kuvan niistä joku kaunis päivä)

Mikä ihana keväinen energia! Ensimmäiset herkulliset raparperinvarret alkaa tulla esile - ihanaa, kohta saa raparperipiirakkaa; naminami.

Mikä se kesän merkki on? Onko se uimaveden lämpötila? Onko se se kesän merkki, kun voi heittää talviturkin pois? Mä harrastin itse vielä joitain vuosia sitten sitä, että keväällä menin uimaan heti, kun merivesi oli vielä 8 astetta ja jatkoin sitä pitkälle syksyyn - lähinnä se oli kastautumista, mutta se kyllä sai veren kiertämään lämpimänä. Voin kyllä suositella, lämpimästi!

Mä niin rakastan kirsikankukkia - aah! Ne vaan on niin lumoavan kauniita. Ja jos joskus vielä rakennan oman talon, sinne tulee ihan defenetely ainakin yksi omenapuu ja yksi kirsikkapuu. Niistä riittäisi iloa ja harmoniaa ja kaunista katseltavaa!

  • Voitko kuvitella miten paljon iloa tuottaa vain kirsikkapuun ja sen loistavan värityksen katsominen - siinä sielu lepää - ja kesällä istuvasi omenapuun alla aurinkoisena kesäpäivänä, siemaillen jotain viilentävää juomaa kauniista lasista,  hyvässä seurassa, linnut laulaa puissa ja mieli on hyvä. Unelmia, unelmia... Siinähän on miltei jo rakkautta ilmassa, eikö?

Kirsikankukat on niin lumoavan kauniita, eikö olekin? 

Joka vuosi sitä kuitenkin miettii aina että mikä on se maaginen hetki kun kevät vaihtuu kesäksi?

Joka kesä huomaa vain ykskaks, että hetkinen - tässä ilmassa ja energian keveydessä on tapahtunut jokin ilmiselvä muutos. Sen vaan huomaa. Ei välttämättä juuri oikeaa hetkeä - sitä on varmasti vaikea sanoa - mutta ehkä päivän viiveellä tajuaa, että hei! Nyt ON kesä! Ykskaks sen vain aistii joka solullaan ja ihollaan. Eläköön ihanat vuodenajan vaihtelut!

Ja tästä vielä kun se sade lankeaa viikon auringonpaisteen jälkeen niin luonto suorastaan puhkeaa kukkaan! Nautitaan siitä! Ihanasta energiasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Voit jättää kommenttisi myös nimettömänä, jos haluat. (tai lisää nimesi kommenttiin). Se julkaistaan heti hyväksynnän jälkeen.