sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

9 Vinkkiä Makuuhuoneen Fengshuihin

Monesti puhutaan siitä, onko makuuhuoneessa ns.hyvä fengshui ja sitten ihmetellään mitä se oikeastaan tarkoittaakaan. Jos nyt tässä ei oteta sen kummemmin huomioon huoneen ulkopuolista topografiaa - ei mitään mikä näkyy ikkunaan tai mitä ikkunasta näkyy - niin ainakin on helppo miettiä huonetta itseään. Sitä mitä se mahdollisesti viestittää.

Minkälainen sitten olisi hyvä MAKUUHUONEEN FENGSHUI? Sehän voi toki tarkoitta monenmoisia asioita. On myös hyvä ottaa huomion mitä siellä pääsääntöisesti tehdään? Eli onko huone pyhitetty levolle vai onko sinne jostain kumman syystä kerääntynyt yhtä ja toista pyörimään nurkkiin tai pöydille...
    • Tämä kuva on ulkomailta, kuten arvata saattaa eikä varsinaisesti makuuhuoneesta. Päädyt on kuitenkin hyvät ja tukevat sängyissä. Entä yöpöytä? Ikkuna sängyn takana? värit? - näitä voisi vielä miettiä...






 Tässä yhdeksän vinkkiä:
    • 1. Katso miten makuuhuone sijoittuu kotiisi. Onko se rauhallisella paikalla vai niin, että siitä juostaan läpi jonnekin? Jos, voiko sille tehdä jotain, että makuuhuone pysyisi rauhallisena? Myös energia on rauhallisempaa, kun huoneesta ei ole läpikäyntiä muualle.  
    • 2. Makuuhuoneen olisi yleisesti ottaen hyvä sijaita kodin pohjoisella puolella - siellä kun useimmat nukkuu paremmin eikä kuuma aurinko porota ikkunoista sisään päivisin. 
    • 3.Isot ikkunat eivät ole suotavia - koska ikkunoista tulee paljon yang-energiaa eli tässä tapauksessa valoa, aktiviteettia koska makuuhuoneeseen halutaan mieluummin sitä yin energiaa, kuun valoa, rauhallista hiljentymistä.  Jos nyt sattuu olemaan makuuhuoneessa isot ikkunat, voit pimentää ne yöksi pimennysverhoilla. Muista myös tuulettaa makuuhuoneessa, jotta saat uutta vitaalilenergiaa makuuhuoneeseen eikä huone ummehdu!
    • 4 Jos katselet avoimesta ikkunasta (siis ilman verhoa, ei auki olevasta) kuuta tai tähtiä öisin, tulet levottomaksi kun saat liikaa taivas-energiaa - joten ei myöksään kattoikkunoita ihan sängyn päälle. 
    • 5. Olisi hyvä, että sänkysi takana on jykevä hyvä seinä ja sänkysi takana suojaava pääty. Eli hyvän unen saamiseksi ei myöskään pidä olla mitään näppäriä senkkejä eikä valohässäköitä sängyn päällä. 
    • 6. Mieti myös mitkä kuvat sinua katselee seinältä? Onko ne ne isovanhemmat ja lapset siellä kurkkimassa päivät pitkät, yöt pääksytysten? Ehkä sitten turha miettiä miksei peitto heilahda...    Tässsä kuvassa - jonka olen napannut jostain sisustuslehdestä aikoinaan - on aika hupaisa tilanne: sukugalleria seinällä ja sänkyyn voi suorastaan sukeltaa! Ui! 
    • 7.  Miten päin sänkysi on oveen nähden? Onko sinulla kapteenin paikka - eli siis näetkö ovesta tulijat? Fengshui on kaikkinensa myös paljon  ihmisen hyvinvointia ja sen parantamista, hyvien energioiden luomista -  kuin vain sitä mikä näyttäisi hyvältä. Eli sängystä pitää voida nähdä ovelle - ilman, että pitää tehdä joogaliikkeitä.  Ja jos nukut puolisosi vieressä - silläkin on merkitystä kumpi on oven suussa - eli perinteisesti miehen tulee suojata vaimoa, jolloin mies on oven puolella, nainen suojassa.
    • 8.Mitä kaikkea toimintoja makuuhuoneessa on? Ei kai siellä ole telkkaria? Tablettia unisatuna? Kännykkää yöpöydällä herätyskellona. Halloo-o! Se on kaikki sähkömagneetttista säteilyä ja sitä olisi hyvä - erittäin suotavaa jopa - välttää vähintääkin makuuhuoneessa. Sinun elämä. Sinä päätät. 
    • 9. Mitä materiaalia sänkysi on? Metalli ei ole hyvä - se ei ole luonnollinen ja kerää sähköä. Puu on aina varma valinta. Tai bambu - muttei sellaisia taida saada eikä nyt hifistellä - vastahan edellisessä lauseessa patistin kaiken elektroniikan pois makuuhuoneesta! :) haha. Entä onko sängyssä teräviä reunoja? Ja niin - jostain kumman syystä monet tykkäävät siitä X-päädystä - mitä se sitten kertookaan kenellekin. Minulle se olisi tosi no no symboli - myös seksille...vähän kuin laittaisit rastin päälle kaikelle.... No, kukin näkee tavallaan. Pääasia, että sänky on tukeva, ei hutise tai tutise -  ethän sitä odota elämältäkään? Ja mielummin pyöristettyjä, pehmeitä kulmia. 

    • Ja last but not least: monta kysymystä ja paljon asioita, joita harjaantunut silmä osaa katsoa paikan päällä. Kuten vaikka miten chi kiertää huoneessa? Onko huoneessa hyvät värit? Minkälaisia elementtejä huoneessa on - mikä hallitsee, jos joku? Ja: jos haluat ammattilaisen eli fengshui konsultin paikalle: ota minuun yhteys/laita viestiä! Autan mielelläni. 
    • PS. Ehkä myös kannattaa miettiä ovatko lapsenne valloittaneet makuuhuoneenne? Keitä kaikkia varten sänky on? Jos se on lasten temmellyskenttänä - kannattaa ehkä harkita tramboliinin asettamista pihalle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Voit jättää kommenttisi myös nimettömänä, jos haluat. (tai lisää nimesi kommenttiin). Se julkaistaan heti hyväksynnän jälkeen.