maanantai 19. syyskuuta 2016

Sano jotain kaunista

Miten mukavalta se tuntuukaan, kun joku kanssamatkustaja tai tuttu kehuu olemustasi: jotain vaatetta tai hiuksiasi?! Silmiäsi?  No tottakai se tuntuu hyvältä. Johan siitä saa heti uutta hyvää energiaa matkaansa! Anna sisäisen valosi loistaa ulospäin!

Monesti ihmisten on vaikea ottaa se kiitos vastaan. Miten helppoa on se kiitos sanoa! Vähätellään itseä: eihän tämä nyt mitään, tämähän nyt vain on tällainen vanha riepu, no alennuksesta ostin, eihän nämä hiukset nyt oikein hyvin ole... Miksi ihmeessä? Onko meidät kasvatettu siihen, että "rumat vaatteilla koreilee"? Että pitää olla hiljaa ja nöyrä ja jos jotain kaunista päällesi laitat niin kainosti sen kannat?

Muista joskus jostain lukeneeni jonkin irtolauseen,, joka jäi mieleen. Ihan vain siksi, että se oli niin outo. Joku äiti oli opastanut tytärtään, että muista aina laittaa kauniit ehjät alusvaatteet kun lähdet liikenteeseen. Ai miksikö? No, että jos vaikka saa jonkin sairaskohtauksen ja ambulanssimiehet joutuu syystä tai toisesta näkemään (varmaan jos kaadut jotenkin epähienosti asettelematta hameenhelmaasi siveästi ensin polvien yli) pilkahduksen alushousuistasi niin olisihan se nyt vallan kamalaa, jos ne olisivat vaikka vähän rikkinäiset tai muuten vaan kulahtaneet. Tulisi ambulanssimiehelle paha mieli. Tuskin.


Mä keksin kyllä heti aika monta muuta hyvää syytä miksi kannattaa miettiä mitä päällensä (ja alle) pukee - eikä yksikään niistä liity siihen, että olet tajuttomana ambulanssimiehen käsittelyssä! Heh.

Tässä muuten kiva video siitä miten iloiseksi ihmiset tulevat, kun kehut jotakuta kauniiksi!

Minusta on aina kiva sanoa jollekin satunnaiselle matkailijalle vaikkapa bussissa ohikävellessäni, pysäkillä tai kauppajonossa - ihan sama missä - jos jollain sattuu olemaan vaikka hiukset erityisen hienosti kiharalla tai jokin kaunis luomus päällään - tai ylipäätään jotain, joka sopii juuri hänelle ja tuo hänen värit ja/tai persoonan esiin. Tai muuten vaan.  Poikkeuksetta ihmiset ovat iloisia saadessaan kehuja. Hämillään kyllä monesti, mutta iloisia. Ja mikäs sen mukavampaa kuin tehdä ihmisille hyvä mieli?
Eihän se ole mitenkään minulta pois. Sitäpaitsi olen ollut huomaavinani, että eikös se niin mene, että kun olet tietoisesti pukenut kauniisti ja huolitellusti niin tunnetkin olosi paljon itsevarmemmaksi ja paremmaksi, kuin jos ohimennessään jotkut vanhat rytkyt vetää päällensä - kun eihän mulla nyt ole mitään väliä, ihan sama.

Tästä voisin päästä aiheeseen miten tärkeää on rakastaa ja arvostaa itseään, siitä ehkä pitemmin toisen kerran. Nyt haluaisin kannustaa ja haastaa jokaista sanomaan jotain kaunista jollekin! Eli ei sen tarvitse olla se tuttu ihminen siinä vierellä - ihan joku kerta kun jossain liikut ja huomaat mietttiväsi, että onpas hieno -jotain? - niin sano se! Muistele miltä se tuntuu, jos et ole kehdannut vähään aikaan äänenen sanoa. Mikä reaktio toisessa on? Ja tuntuuko se itsessä hyvältä? Jos siitä tulee hyvä mieli, kun toisellekin tulee hyvä mieli, niin sitten kannattaa jatkaa. Ja tämä ei ole mikään iskurepliikki, en tarkoita nyt semmoista kehumista tässä kohtaa - vaikka ei huono ole sekään vaihtoehto.

Sano tänään jotain kaunista jollekin. Otatko haasteen vastaan? Kiitos kommentoithan alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Voit jättää kommenttisi myös nimettömänä, jos haluat. (tai lisää nimesi kommenttiin). Se julkaistaan heti hyväksynnän jälkeen.