maanantai 15. elokuuta 2016

Mitä kukkarosi viestii vauraudestasi?

Mulla oli pitkään käytössä kukkaro, jonka sain aikoinaan siskolta ulkomailta ja josta tykkäsin jostain kumman syystä ihan erityisesti. Tykkäsin, vaikkei se ollut ihan mun värinen, hailakan harmaansininen - ja tykkäsin vielä silloinkin, kun se rupesi reppana repsottamaan. En vain millään meinannut löytää uutta - koska etsin juuri sen kopiota eikä mikään muuu kelvannut. Eli kävi vähän niinkuin Adelen biisissä missä ei huolta, kun sulho lähti, löydän kyllä pian someone just like you:n.- haha.
Tämmöinen ei kyllä hyvää lupaa. Ei se Adelen biisi sen enempi kuin kukkaron kulmakaan. Onneksi löysin kuitenkin paremman ja entistä ehomman. Kukkaron nimittäin. Jollain työmatkalla tuli kentältä ostettua hieno, käteen sopiva pirtsakan pinkin värinen kukkaro (kuva alla) ja hyvin on toiminut! Vanha sai väliaikaisesti uuden viran: säilöä luottokortit ja kauppojen kortit, joita en mukana kanniskele.

Miksi siis on tärkeää kiinnittää huomio siihen minkälaista kukkaroa käytät? Onko sillä nyt niin väliä mihin ne rahansa ja kuittinsa survoo? No on tietenkin! Fengshuin mukaankin on suuri merkitys miten käsittelet kuitteja, rahaa ja muuta talouteesi liittyvää.

Tässä muutamia vinkkejä eli Fengshuin merkitys - mihin  olisi hyvä kiinnittää huomiota kukkaron valinnassa:

Tarkoitushan olisi pitää jatkuva virta sisäänpäin - eli kiva kuluttaa ja sitä vartenhan se raha on, että sitä käytetään eikä sullota sukanvarteen - mutta pitää myös ajatella, että sitä tulee jatkuvasti lisää. Jostain. (mielellään)

Minkälainen kukkaro olisi siis hyvä? Mitä kukkaroon olisi hyvä laittaa? (muuta paitsi sulloa mattia).

VÄRI
Värillä on suuri merkitys. Osta sellainen kukkaro, joka miellyttää toimivuuden lisäksi värinkin puolesta. Jos et osaa päättää niin vihreä, purppura ja punainen ovat fengshuissa hyvin otollisia värejä vauraudelle, Jokainen värihän pitää sisällään oman energeettisen värähtelynsä, joten sillä on suuri merkitys vaurauteesi. Henkilökohtaisesti en ymmärrä miksi mustia lompakoita tarjotaan joka kadunkulmassa - voisiko pimeämpää paikkaa rahalle enää olla?


KUNNIOITUS
Kohtele kukkaroasi kunnioituksella! Ja vaikka itse kunnioitinkin omaani yli viimeseen asti se ei ollut hyvä juttu, koska jos käyttää jotain vanhaa kulahtanutta repsahtanutta kukkaroa, sitä viestiä antaa maailmalle. Ettei ansaitse parempaa. Tai enempää rahaa. Että tämä vanha kelpaa kyllä, enhän minä nyt mitään... se on köyhyysajattelua eikä kuulu vaurauteen. Pidä kukkarosi arvossa ja samalla annat maailmankaikkeudelle viestin rahan arvostasi - ja että sillä voisi täyttää kauniin kukkarosi. Eli heitä surutta kulunut aikansa elänyt kukkaro pois käytöstä. (Taidan muuten nyt tehdä saman tuolle omalle vanhalle hyvin palvelleelle - ja siirtää ne kortit jonnekin muualle).

TOIMIVUUS 
Lompakon pitää olla ehjä. Toimiva. Sellainen, josta pidät. Josta ajattelet iloisia ajatuksia. Joka saa sinut hyvälle tuulelle. Sellainen, jossa on riittävästi tilaa korteille ja seteleille. Jota on ilo pitää mukana. Mieti kukkarosi merkitystä - mitä se sinulle merkitsee, miltä tuntuu laittaa tai ottaa sieltä rahaa/kortteja? Haluatko esitellä sitä muille vai häpeätkö sitä? Onko sinulla vain joku pikkukukkaro jossa pidät pieniä kolikoita ja varjelet niitä, kuin suurinta omaisuuttasi? Mieti mitä kaikkea vedät puoleesi ajatuksillasi. Vai pyöriikö ainokainen pankkikorttisi käsilaukun pohjalla muovitaskussa?

LISUKKEET
Joskus on hyvä tutkailla, mitäs kaikkia lisukkeita on tullut liimattua kukkaron kylkeen? Oletko liimannut kaikki ne pikkutarrat lapsista ja lapsenlapsista - koko kaunis kavalkadi? Mieti hetki - liittyvätkö lapset vaurauteesi? Lisääkö heidän kuvien katsominen vaurauttasi vai ajatteletko, että lapset ovat vaurauttasi? Oli miten oli, ne eivät kuulu kukkaroon. Myönnän kyllä oman syyllisyyteni; itse pidin monta vuotta samoja suloisia vauvakuvia kukkarossa, vaikka vauva-ajat oli jo kaukana takanapäin. Eli silloin antaa sen viestin, että on jämähtänyt paikoilleen - haikailee mennyttä. Ja nyt on puhe vauraudesta. Rahasta. Ehkä ne lapset ja kukkatarrat voisi olla jossain muualla tuottamassa iloa? (Sitäpaitsi väitän, että ne rakkaat lapset ovat mielessä muutenkin).


LUOTTO- JA MUUT KORTIT
Kuinka monta luottokorttia ihminen tarvitsee? Mukanaan joka päivä? Kuten kuvasta näkyy - minullekin on kaikenmaailman kortteja kertynyt vino pino. Nuo olen silti säilönyt johonkin piirongin laatikkoon - siellä ne ovat silloinkin, kun niitä kaupassa kysytään. (En edes halua, että ostoksistani tehdään tietoa kokoajan). Voisin itseasiassa saksia yli puolet näistä samantien. Jos kannat kaikki kortit mukanasi joka päivä - ja käytät jotain satunnaista korttia vaikkapa keskimäärin kerran kuussa - kannat siis 12 päivän sijaan yli 350 päivää luottokortteja turhaan lompakossasi! Onko se sen arvoista? Itse pidän lompakossa vain muutamaa kaupan korttia - ja toista niistä vain siksi, että se toimii myös pankkikorttina. Mitään luottokortteja en yleensä koskaan käytä mukanani. Suosittelen karsimista. (Ihan jo senkin takia, ettei tarvitse viettää unetttomia öitä miettien josko koko hela hoito häviäisi, uuuh!)

Miksi luottokortti on pahasta? Sehän ei ole varsinaisesti sinun rahaasi, mitä sillä käytät. Se on vain lainaa. Eli jos sinulla on vaikka 10 luottokorttia, joita iloisesti vinguttelet menemään ja elät kuplassa, että kiva ostella tuosta vaan kaikenlaista niin herätys! Joudut paiskimaan töitä sen eteen, että saat entiset velkasi maksettua! Näin annat siis maailmankaikkeudelle viestiä siitä, ettei sinulla ole rahaa. On vain iso kasa velkaa. Kuka sitä haluaa?

Itse olen ratkaissut tämän tietoisesti niin jo vuosia, että jos jotain haluan enkä käteisellä maksa niin menen kotiin teen väyryset (eli nukun yön yli) ja mietin aamulla: tarvitsenko todella tuota tuotetta? Mitä lisäarvoa se tuo entisten rinnalle? Useimmiten se jää kauppaan. Eli en oikeasti tarvinnut. Toinen hyvä keino välttää turhia ostoksia on laittaa niin naseva salasana muistiin itselleen puhelimeen, ettei muista sitä sitten reissulla. (Eikä mitään puhetta taannoisesta Talllinnan matkasta, jossa olisin Masteria tarvinnut enkä löytänyt koodia, kun olin tallentanut sen nimellä Herra Huu). Hmph.

POIKKEUS
Jos omistat jonkun upean luottokortin, josta erityisesti pidät - tai jonka saamisesta olet erityisen ylpeä tai iloinen - pidä ihmeessä se lompakossasi. Anna sen luoda vaurauden vaikutelmaa ympärillesi.

KUITIT
Kuitit on hyvä poistaa vaikka ihan päivittäin. Mitä ihmettä varten pitäisi raahata mukanaan jotain pari päivää sitten syödyn banaanin kuittia lompakossaan? Tai kauppalaskua, josta ei verovähennystä kuitenkaan saa. (Saako enää mistään?) Nämä tuovat vain energiaa ja tunnetta rahasta, joka on jo tuhlattu - jota ei enää ole. Emmekä halua sellaista energiaa kukkaroomme, emmehän? Itse koitan päivittäin tyhjentää laukusta kaikki sinne jääneet kuitit, kirjanpitoon (tai sitä odottamaan) jos tarve ja sitten pois.

KAIKKI MUU SÄLÄ
Jos kukkaroosi mahtuu kaikenlaisia leffalippuja ja käyntikortteja pilvin pimein - se on selvästikin aivan liian suuri! Onko niiiden paikka kukkarossa? Vai voisiko ne siirtää johonkin toiseen paikkaan - lähinnä sinne minne ne ikinä kuuluvatkaan? Nythän haluamme kuitenkin lähtökohtaisesti, että kaikki raha sujahtaa vaivatta kukkaromme - ilman, että pitää taistella rivitilasta satunnaisten lippulappujen kanssa. Se rikkoo sen hyvän vaurauden energian.

KIVET KRISTALLIT TAI ONNENKALUT
Samoin kuin jokin special luottokortti, voi kukkarossasi olla jokin erityinen kivi - oli se sitten vaikka vihreä turmaliini, jadea tai kalsiittia - itselläni on pieni litteä kivi, jossa F-merkki merkkinä fengshuista ja vauraudesta. Jostain syystä pidän siitä ja pidän sitä aina mukanani. Onnenlanttina - no, tavallaan siis.

KIITOLLISUUS
Lopuksi vielä - muista olla kiitollinen! Kiitollisuutta ei koskaan voi olla liikaa - joten muista joskus kiittää omaa kukkaroasi siitä, että se on pelastanut sinut pulasta jos toisesta ja aukonut suutaan aina tarvittaessa täydessä hiljaisuudessa - vastaan panematta. Ja on aina valmis ottamaan lisää vaurauksia ja hyviä siunauksia maailmankaikkeudelta.


Mitä ajatuksia tämä herätti sinussa? Kerro ihmeessä kommenttisi, kiitos!

4 kommenttia:

  1. Onpas todella hyvä kirjoitus !! ei mikään ihme että kaikki raha mikä tulee niin vinkuen menee :) t.Kati

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Kati! heh, nyt sitten vaan innosta vinkuen uutta kukkaroa hommaamaan! - ja toivottavasti loppuu vinkumiset siihen ;)

    VastaaPoista
  3. Olen kuullut tädiltäni,että koskaan ei pitäisi laskea käsilaukkuaan, missä lompakko on, lattialle. Se vie rahaonnen ja on epäkunnioittava tapa.Olen vuosia noudattanut tätä periaatetta :)

    VastaaPoista
  4. Aivan! Kiitos tästä! :) Olen kuullut ja noudattanut itsekin samaa, eli "laukkua ei saa laittaa lattialle, muuten tulee köyhyys taloon" - en tosin ole ajatellut sen viittaavan vain lompakkoon vaan ylipäätään olevan huono tapa, osoittavan piittaamattomuutta. Eli kannatan - pidetään ne laukut ja lompakot niille kuuluvilla paikoilla! :)

    VastaaPoista

Kiitos! Voit jättää kommenttisi myös nimettömänä, jos haluat. (tai lisää nimesi kommenttiin). Se julkaistaan heti hyväksynnän jälkeen.