tiistai 2. elokuuta 2016

Ura- alue ja pihan raivausprojekti

Nyt alkaa olemaan sellanen fiilis, että yhden projektin tiimoilta ja sen vauhdittamiseksi pitää välillä vähän katsoa välillä omaakin kotia fengshuin silmin. Tosin nyt ei kyllä paljon menty ovea pidemmälle, mutta sieltähän se kaikki energia tavalla tai toisella kotiin tulee - ulkoa! Eli on hyvä katsoa, että varmasti piha on kaunis ja hyvinvoiva. Ei sikäli, ettten sitä muuten koskaan tekisi - mutta siis nyt juuri, tarpeeseen. Nyt nimittäin tarvii uusia alkuja, uutta energiaa, vaurautta. Siinäpäs sitä.

Meidän ulko-ovi on jotakuinkin pohjoiseen päin - mikä on tietysti aika ihanteellista - ja mietin jo ensitöikseni eteistä - josko siitä sen muokkauksesta lähtisi ura urkenemaan.... Itseasiassa jo parisen viikkoa sitten järjestin koko eteisen ihan kokonaan helt å hållet uusiksi. Kaikki kiskoin eteisestä pois ja mietin mitä tarvitsen, mitä en ja mihin ne kaikki ylimääräiset takit heivataan, jotka vain tuulettuu siinä naulakossa. Meillä ei eteisessä ole jostain syystä ollut kaappia vaan avotila, joten kun olin ensin järjestänyt kengät takit ja kaikki muut pelit ja rensselit hommasin siihen verhotangon ja mustavalko-kuvioisen kankaan verhoksi. Baguan 1-alue kun on uusia alkuja, ura-alue ja elementiltään veden aluetta joten väreistä musta ja sininen sitä heijastaa parhaiten. Toin myös peilin eteiseen ja poistin jostain syystä siihen pesiytyneen keltaisen pienen puuvillamaton ja laitoin tumman tilalle. Tila koheni kummasti.

Nyt pari viikkoa sitten naapurimme alkoi tehdä mittavaa etupihan remonttia ja sain siitä inspiraation (kiitos siitä!) tehdä itsekin jotain. Yleensä kun olen vain tyytynyt kerran kesässä tekemään tunnin homman missä tyyliin nypin kaikki rikkaruohot ja vähän möyhin ja pöyhin ja jos hyvin käy, laitan yhden kukan jonnekin ja noniin, se on siinä. Jotain pientä koristekiviä tms. ehkä ja that´s it.

Tästä pehkopihasta lähdin liikkeelle. Eipä juuri muuta näkynyt kuin jotain epämääräistä vihreetä. Siellä oli sentään jemmassa reuna isoja kahden kämmenen kokoisia kiviäkin - hyvin naamioituneena. Nyt sitten innostuessani sain kyllä sellaisen kokovartalohakkauksen, että pois alta! Huh mikä homma! Ensin kaikki ne rikkaruohot, pienet kivet, kaikki vanhat kankaat mitä siellä puolihautautuneena lymysi. Yhden kiskoin niin kovin irti, että kun se vihdoin napsahti kuin kuminauha sain puoli kiloa multaa suoraan silmille. Vettä! Uh, se oli vähän ikävää. Sitten leikkasin - en tiedä olisiko saanut, eipä tuo huutanut - tuijalta alaosaa poikki ja pinoon, ja kas kun näytti heti vetreämmältä!

Kummasti siinä vierähti pari tuntia, ylikin. Kymmenen aikaan - taisi olla lauantai- ilta peräti - huomasin, ettei ole ihan keskikesä enää - alkoi nimittäin hämärtää ja ajattelin että on paras lopettaa. Seuraavana päivänä pääsin hyvän ystävän kanssa hakemaan kariketta - joo, mä kutsun sitä siksi - ja sitten illalla jatkoin taas pari tuntia hommia. Niin ja kukkia ostin. Ainiin, vähän naureskeltiin, kun se karike on kuulemma koristekate nimeltään. Aha, ilmankos ei löytynyt googlesta ;) Mietin sitä karikkeen väriä siellä kaupassa: punainen oli kaikista kaunein, en nyt ihan sanoisi kuitenkaan, että sekään tulta edustaa, ei niin tulenpunainen ole - mustaa ei missään nimessä voi ostaa, sehän näyttäisi ihan hiileltä - enkä halua kävellä hiilillä, tulen kanssa enkä ilman!

Oli muutan aikamoinen rapsutus noissa ränneissä tai mitä lie ovatkaan, tukossa olivat. Jollain kepillä niitä paremman puutteessa hiki hatussa rapsuttelin. Selkä huusi hoosiannaa, ei auttanut, piti se loppuun saattaa. No, nyt on vihdoin parin illan projekti saatu päätökseen. Selkä oli ekan illan riehumisen ja kökkimisen jälkeen ihan muussina, kummasti se siinä vetristy päivällä ja illalla olin tosiaan joa valmis uuteen koitokseen. Mitä sitä ei tekisi, että saa asiat rullaamaan ja ura-alueen toimimaan?

Ja nyt en pelkästään mieti tässä ura-asioitani, vaan myös toista projektia, joka liittyy vaurauteen ja asioiden muuttamiseen, tai no, jotain sellaista. Nähtäväksi jää, miten tämä kaikki vaikuttaa. Nyt vain positiivisia ajatuksia ja päätöksiä aiheen tiimoilta pää täyteen niin eiköhän se siitä. Näin toivon. Ja uskon.


Oletko itse tehnyt jotain pihaprojektia viime aikoina? Laita ihmeessä kommentti, olit tai et.

2 kommenttia:

  1. Ruusun ja perennoja olen istuttanut ja heiniä ja nokkosia nyppinyt sieltä sun täältä.
    Osallistu Riviera Maisonin pyyhe arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  2. Hei kiitos kommentistasi, niin se on se puutarhanhoito sitä istutusta ja nyppimistä :) Käynpä vilkaisemassa myöhemmin.

    VastaaPoista

Kiitos! Voit jättää kommenttisi myös nimettömänä, jos haluat. (tai lisää nimesi kommenttiin). Se julkaistaan heti hyväksynnän jälkeen.