torstai 7. huhtikuuta 2016

Energiaa Kevätmessuilta



Kukkuu! Tänään on ollut aivan ihanan energinen ja hauska päivä! Lähdin ystävättäreni kanssa käymään Messukeskuksessa, Kevätmessuilla. No, siellähän vierähti mukavasti semmoset viisi tuntia. Messuilla oli tosi paljon mielenkiintoista nähtävää. Kaikista herkullisin oli ehkä tuo yleisalueen taitavasti toteutettu Puutarhauni - niminen paikka. Se oli kauniisti koristeltu hauskoin kukkakehyksin ja sieltä löyty ihania pikkuasetelmia.










Tarjolla oli tietysti aivan ihania kukkia ja kukkasipuleita metrikaupalla sekä toisella puolella taloja ja takkoja ja kaikenlaista siltä väliltä. Ja ihania kristalleja - niitähän ei voi Fengshui -kodissa koskaan olla liikaa. No, mulla ainakaan, koska mähän rakastan kristalleja.


Tällä kertaa mukaan lähti ihan käytännöllistä: ihana saarni-puusta tehty leikkuulauta. Tää meni osastoon "tällasta mä oon aina halunnu"- ja kaunishan tuo onkin. Ja valmiiksi pellavaöljyllä sivelty. Ihanaa!





Tuossa tilassa oli kyllä kieltämättä ihan hyvät energiat. Meillä oli ainakin tosi hauska päivä.
Kun vielä mentiin heti aamusta, ei ollut mitään ryysistä, vaikka olihan siellä tietysti ihmisiä.

Kun nälkä yllätti, etsittiin jotain kivaa ruokapaikkaa - yksi paikka jouduttiin boikotoimaan, kun ei kumpikaan meistä halunnut syödä paperilautasilta eikä muovihaarukoilta. Siis nou nou. Niinpä etsimme toisen, paremman paikan ja oli kiva syödä kunnon lautasilta. Sitäpaitsi ei ole kovin ympäristöystävällistä noin isossa paikassa tarjota paperilautasia - ihan hillitön määrä jätettä jo yhden päivän aikan (vain siksi, ettei tarvi tiskata?)

No, pienillä valinnoilla voi itse vaikuttaa.


Tässä vieressä näkyvässä tilassa kuitenkin silmä lepäsi.





Vielä haluan ehdottomasti kertoa ihanasta kustannusyhtiöstä nimeltä Yläkuu. Olen aiemminkin jo ehtinyt tutustua noihin kirjoihin ja palaan tähän aiheeseen tarkemmin toisaalla. Nyt oli mukava jutella todellisen asiantuntijan kanssa. On aina ilo kuunnella ihmistä, joka on todella perehtynyt asiaan ja tietää mistä puhuu. Eli miten kuu ja kuunkierto vaikuttaa kaikkeen, mitä ei edes tule ajatelleeksi. Puutarhassa ja kodissa. Rakentamisessa. Suosittelen lämpimästi tutustumaan näihin kirjoihin. Täältä pääset tutustumaan Yläkuuhun!



Pisteenä iin päälle keskustelussamme sivuttiin myös aihetta Fengshui: sehän "käännetään" aina suomeksi sanoilla: "tuuli ja vesi" ja sain tähän Annelta tarkemman käännöksen, tai merkityksen: "tuulen kantama vesi"  Se herättää jo heti ihan erilaisia ahaa-elämyksiä, eikö? Ei pelkästään kaksi eri elementtiä erikseen: tuuli ja vesi, vaan vesi, jota tuuli kantaa ja kuljettaa, kevyttä sumuista, tiheää ravitsevaa vettä.

Eli ei sitä turhaan sanota, että joka päivä oppii jotain uutta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Voit jättää kommenttisi myös nimettömänä, jos haluat. (tai lisää nimesi kommenttiin). Se julkaistaan heti hyväksynnän jälkeen.