maanantai 11. huhtikuuta 2016

Stailausta kodin myyntiin

Jos oman kodin myynti on Sinulle ajankohtainen ja mieli täynnä uusia suunnitelmia - olet varmasti jo miettinyt miten koti saadaan myytyä ja miten se näyttäisi ihan parhaalta.

Yleisesti ottaen asunnon myyntikuntoon laittaminen on ihan oma taiteenlajinsa. Ainakin joidenkin. Ehkä olet niin onnellinen, että kotona on kaikki aina paikallaaan ja kodissa vallitsee hyvä fengshui? - Upeeta! Siihen pyritään!

Kun myytäviä huoneistoja tutkii, löytyy netistä kuitenkin vielä paljon koteja, jossa on viimeistely tai stailaus kokonaisuudessaan unohdettu tai peräti sivuutettu. Ei kai sillä nyt enää ole väliä, kun kerta muutetaan? Myynnin kannalta on kuitenkin tärkeä siivota kaikki ylimääräiset romppeet vaikkapa nyt keittiönpöydiltä pyörimästä - aina voi piilotella sinne keittiönkaapin uumeneihin niitä paahtoleipäkoneita, sitruspuristimia ja blendereitä, jotta saadaan tilan tuntua. Ne kun eivät kauppaan kuulu kuitenkaan!


Kuvassa oleva keittiön pinnat on jo siivottu ja kaapit pyyhittty.  Jääkaapista kannattaa poistaa ne kaikki kivat pikku magneetit ja lasten piirustukset.

Lastenhuoneeseenkin voidaan kurkata. Onko tila selkeä, lelut laitettu paikoilleen; ettei jäisi lelukoreja tai majoja olohuoneeseen pyörimään  ja pehmot kirjahyllyyn kurkistelemaan. Lastenhuoneen on hyvä olla siisti, ei täynnä tavaraa. Kuitenkin Iloinen! Niinkuin lapsesikin.


Ikkunatkin on hyvä pestä, jos ei nyt ihan sydäntalvi satu olemaan. Jos on peilikaappeja, on hyvä pyyhkiä niistäkin kaikki satunnaiset tassunjäljet pois. Jos ei nyt pienillä lapsilla, niin kissoilla ainakin on tapana istuskella ikkunalaudalla nenä kiinni ikkunassa ja jätttää siihen söpö pikku vana pieniä kostean nenun tuhahduksia - ei olisi pahitteeksi niitä pyyhkäistä samalla, jos vaikka näyttöpäivänä aurinko sattuu paistamaan.


Ja sitten katse kylppäriin. Ai niin muuten: se vessanpöntön kansi kandee sulkea... sieltä kun virtaa fengshuin mukaan muutenkin vauraus avoimesta pöntöstä ulos - eikä se pönttö mikään silmiä hivelevä näky liene muutenkaan, avonaisena siinä kuin molokin kita :)  (edit: tiedättehän: ne roskikset? :)) Vessasta puheen ollen, tarkistahan myös pyyheliinat, ja ettei kylpyhuoneessa roiku kaikenmaailman tiskirättejä ja pikkareita kuivumassa - nekin on meinaan nähty! Sen verran paljon olen itsekin näytöillä pyörinyt. Tässä kuva selkeästä kylpyhuoneesta, josta ylimääräiset purkit on poistettu:


Eteinen on se ensimmäinen mikä tulee vastaan. Mahtuuko siitä sisään vai pitääkö ensin survoa enimmät vaatteet sivuun, ettei ne jää oven väliin? Ei kai vaan roskat unohtunut eteiseen ennen näyttöä? Tässä vähän kuvituskuvaa...


Sillä kodin energiallakin on tosi suuri merkitys! Muistan joskus käyneeni asunnossa, johon en yksinkertaisesti halunnut mennä kynnystä pidemmälle. Ei vain pystynyt. Asunnossa oli jostain syystä niin huonot energiat, että se tulvi ahdistavana tuntemuksena etuovelle saakka. Tämä on toki harvinaista.

Jos tuntuu, että tarrvitset apua niin pyydä ihmeessä minut auttamaan fengshui stailauksessa! Silloin tarkistan toki laajalti koko huoneistoa ja sen toimivuutta. Miten tila palvelee - onko huoneet siinä tarkoituksessa mihin ne on tarkoitettu? Vai onko vuosien saatossa käynyt niin, että makuuhuoneesta onkin sukeutunut työhuone ja pöytää hädintuskin havaitsee kaiken to do - tavaran alta? Itse kun tulee monesti sokeaksi kaikella mitä ympärillään näkee.

Tarkistan myös elementtejä, muotoja, symboleita. Sekä asioita, joita ei itse tule huomioineeksi: kuten henkilökohtaiset asiat, valokuvat, muistot, matkamuistoesineet. Sellaiset on hyvä piilottaa ostajan silmiltä. Ei siksi, että niissä mitään hävettävää olisi - ei toki - vaan jotta ostajan olisi helppo hahmottaa itsensä perheineen myytävään tilaan uutena asukkaana. Teen ehdotuksia tilanteen mukaan, jotta tilasta tulee selkeä ja harmoninen - myyväkin.  Myös sillä on merkitystä mitä ikkunasta näkee - vai näkeekö sieltä mitään - ja tuleeko sieltä shata sisään?


Jos kaipailet apua siihen, että kotisi menee paremmin kaupaksi, ota ihmeessä yhteyttä! Jutellaan lisää miten fengshui stailauksen avulla voisin auttaa sinua saamaan kotiisi hyvät energiat, jotta pääsette pikaisesti uuteen kotiin, uusiin energioihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Voit jättää kommenttisi myös nimettömänä, jos haluat. (tai lisää nimesi kommenttiin). Se julkaistaan heti hyväksynnän jälkeen.