perjantai 22. huhtikuuta 2016

Lisää Energiaa

Viimeksi kun tuli puhuttua energiasta, innostuin vielä muutamia asioita mietttimään lisää:

Raikkaan veden juonti on tärkeää. Jos on tärkeä tentti tai neuvottelu edessä, on hyvä muistaa ottaa raikasta vettä mukaan - pää (ajatukset) kirjaimellisesti selviää ja kirkastuu.  Ei pidä silti liioitella sitä juomalla vettä litratolkulla, ettei suolot laimene. Keltainen väri muuten piristää myös, vaikka kokeeseen lukiessa. Eli vaikka sitruuna siinä vesikannun vieressä (jos ei lohkoina vedessä).

Koita pitää suhteesi kunnossa. Jokainen meistä tietää, miten huonot suhteet läheisiin rassaavat. Opettele pyytämään anteeksi. Antamaan anteeksi. Jos et muuten, niin itsesi takia. Ihan jo senkin takia, että jos pidät tiukasti kiinni siitä vihan tai loukatuksi tulemisen tunteesta, jota olet muiden osalta kokenut  - pidät sen sisällästi. Sinussa! Eli sen sijaan, että se toinen osapuoli mitenkään olisi tietoinen suuresta, kaikenkattavasta vihastasi, koteloit sen itseesi ja sairastutat mielesi ja pahimmasssa tapauksessa kehosi. Joten päästä irti huonosta energiasta, loukkaantumisen tunteista, "en ikinä unohda" tai "en ikinä anna anteeksi" - ajatuksista. Hengitä syvään ja rauhallisesti, silmät kiinni. Hengitä sisään hyvää tekevää chi energiaa, valoa, kaikkea hyvää ja päästä kaikki höyryt ulos, älä koteloi niitä itseesi. Tai jos haluat sanoa jotain kaunista jollekin läheisellesi, kerro se. Heti tänään. Kauniista ajatuksista ja sanoista saa uskomattoman paljon hyvää energiaa - puhumattakaan hyvästä mielestä!

Anteeksi antaminen ei tarkoita sitä, että pitää toisen kanssa olla hyvä kaveri, tai teeskennellä. Anna anteeksi ja anna olla. Pidä mielesi harmoniassa. Ja kysy joskus itseltäsi tämä vanha viisaus: haluatko mielummin olla oikeassa vai onnellinen?

Hyvää energiaa saa myös rentoutumalla, relaamalla. Eli kun iltaisin käyt rentoutumaan television ääreen. mieti hetki, miten hyvin se rentouttaa? Itse olen lopettanut kaikkien väkivalta-elokuvien ja kauhuleffojen katsomisen jo vuosia sitten. Samoin uutisten. Minun ei tarvitse imeä niitä ikäviä asioita itseeni. Tuntea kaikkea sitä tuskaa mitä maailmalla missäkin kolkassa käydään. Sitäpaitsi, jos vähänkin nettiä käyttää, ei voi kulkea silmät kiinni eli väkisinkin saa osansa. Uskon kuitenkin siihen, että se mitä ajattelet, lisääntyy.

Mietin mielummin miten ihanaa on, kun me saamme elää täällä rauhassa. Meillä on puhdasta ilmaa. Voidaan kävellä rauhassa ulkona, pelkäämättä. En tarvitse kauhuleffojen tuomaa jännitystä elämääni. Sitä on ihan tarpeeksi kaikessa muussa elämässä selviytymisessä. Susittelen mielummin komedioita, tiedeohjelmia, luonto-dokkareita, piirrettyjä (en aio koskaan tulla niin vanhaksi, etten voisi piirrettyjä tai lastenleffoja katsoa!) - on paljon mistä valita!

Mieti minkälaista energiaa haluat siitä mustasta laatikosta olohuoneeseesi päästää. Iloa vai ahdistusta? Ehkä olisi mukava istahtaa sohvalla joskus hyvän kirjan kanssa? Valinta on Sinun.

Koita pitää mielenlaatusi iloisena. Miten kaikki sujuukaan paremmin, kun on hyvä mieli? Rakastan niitä päiviä, kun kaikki sujuu kuin tanssi - heräät iloisella mielellä ja huomaat kaikella tavalla olevasi hyvissä energioissa - bussit tulee juuri kohdalleen, mikään ei mene ohi vaan täsmällisen tyytyväisellä tavalla päivä soljuu hyvässä hengessä aamusta iltaan. Iloitse pienistä asioista ja onnistumisista.


Fengshuin mukaan kun kaikella on oma merkityksensä. Omaan energiatasoosi vaikuttaa tietenkin kaikki se, minkälaista materiaa ympärilläsi on, minkälaisia kuvia, elementtejä, värejä on ympärilläsi, miten paljon tavaraa - ja mitä tavaraa? Kaikki tämä vaikuttaa luonnollisesti meidän energiatasoomme.

Kuuntele musiikkia, josta pidät. Itselläni on tapana kuunnella radiosta hyvää musaa ruokaa laittaessa, monesti tulee tanssittua ja laulettua joku biisi siinä keittiössä kapustat kädessä - mikäs sen hauskempaa! Ja ehkäpä vielä hymyilyttää satunnaista ohikulkijaakin?

Ihminenhän on myös täynnä energiaa, lähtökohtaisesti. Me olemme vaan monesti sulkeneet kaikki mahdolliset energiaan viittaavat ajatukset, vaikka koostumme energiasta, voimme tuntea sen, elimistössämme virtaavan chin. Tässä yksimielenkiintoinen linkki siihen, miten voi tuntea energian

Sekin vaikuttaa tietenkin, lähdetkö aamulla kiireessä töihin ilman aamupalaa ja sitten kiukuttaa puoli päivää, koska ei ole energiaa askareihin? Vai ehtiikö tehdä jonkun ihanan smoothien aamulla tai ottaa mukaan? Luonnollisesti myös kaikki se mitä laitamme suuhumme vaikuttaa energiatasoomme. Pyri syömään terveellisesti: raskaista, rasvaisista ruoista tuppaa tulemaan ähky. Ja miten tärkeä se lounas onkaan! Paraskin puhuja...tiedän hyvin miten helposti se jää väliin...jos on itsekseen kotona, sitä mietttii, ettei sillä nyt ole niin väliä...

Ja nyt, mun energiataso alkaa hiipumaan, jos ei kohta saa lounasta. Hei! Tarjoilija! Missä mun lounas viipyy?
Jahas, kai se on paras mennä tekemään se ihan itse. Kuvassa soijanakkisoppaa. Ei kun lautaselle ja syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Voit jättää kommenttisi myös nimettömänä, jos haluat. (tai lisää nimesi kommenttiin). Se julkaistaan heti hyväksynnän jälkeen.