maanantai 18. huhtikuuta 2016

Vähän Energiaa?

Fengshuissa puhutaan paljon energiasta. Mitä se energia sitten on, mistä sitä tulee? Miksi on päiviä, jolloin tuntuu, ettei mikään onnistu - ei vaan jaksa, pysty kykenemään. Ja välillä taas suorastaan pursuaa energiaa, kaikki hymyilyttää, sitä kulkee kuin pieni duracell-pupu loikkimassa naama virneessä ympäriinsä eikä mikään haittaa millään lailla.

Vai ollaanko me tähtipölyä? Mä saan ainakin kristalleista iloa ja energiaa, niiden kirkkaista säteistä ja väreistä.

Mikä meihin sitten vaikuttaa? Energiaa on tietenkin monenlaista  - tässä nyt  muutamia asioita, miten voit omaan energiatasoosi vaikuttaa.

Ensinnäkin, se paljon puhuttu positiivinen asenne. Think positive. Well, se on jotenkin niin itsestään selvää. Itse pyrin eliminoimaan negatiiviset asiat mielestäni ja keskittymään iloisiin juttuihin. En vain jaksa jauhaa niitä ikäviä asioita kovin pitkään. Asioista löytyy usein se hyväkin puoli. Monestihan käy niinkin, että jokin asia mitä on toivonut, ei sitten toteudukaan ja se masentaa. On kuitenkin huomattu, että  monesti siellä takana on jotain suurempaa tulossa, mitä ei voi vielä tietää. Mä luotan siihen, että tää Maailmankaikkeus pitää huolta - ja Enkelit johdattaa. Kannattaa keskittyä hyvää tuottaviin positiivisiin asioihin.

Pienillä asioilla voit vaikuttaa kuitenkin siihen, että pysyt itse hyvissä energioissa, sinulla olisi hyvä mieli - ja väitänpä, että silloin kestää pieniä vastoinkäymisiäkin paremmin. Ja miten vaikkapa kotiin tuotu kukkakimppu piristää kummasti mieltä ja antaa lisää energiaa! :)


No mistä muualta sitä energiaa sitten saa?

Yksi tosi tärkeää on  hyvä, syvä uni. Meistä varmasti jokainen voi allekirjoittaa hyvän unen merkityksen. Siihen luonnollisesti vaikuttaa muunmuassa se meneekö täydellä vatsalla nukkumaan, miten aikaisin, millä mielellä sekä missä ja kenen vieressä nukkuuu. Moneen näistä pystyt vaikuttamaan. Ihan turha valittaa, ettei saa illalla unta, jos menee aina kahden-kolmen aikaan yöllä nukkumaan ja herää puoliltapäivin. Tai jos tykkäät lipitellä aina jotain alkoholipitoista illalla. Toki, siihen voi "sammua", se ei kuitenkaan ole sama asia kuin hyvä, uninen yö - eihän?


Ulkoile riitttävästi. Uusiutuakseen solumme tarvitsevat happea. Kyllähän sen jokainen tietää miten mieli piristyy kummasti, kun vaan jaksaa nostaa itsensä sieltä sohvan nurkasta popparien peitosta ja lähteä ulos reippailemaan. Haistelemaan tuulta. Kasvot päin aurinkoa (suojattuna, tietenkin). Ulkoilmasta ja auringosta tulee meille paljon chitä, vitaalienergiaa, jota tarvitsemme voidaksemme hyvin. Ulkoillessa tulee väkisinkin liikuttua, jolloin hyvä, virtaava chi kulkeutuu elimistöömme ja rasvaa elimistömme luita ja niveliä öljyn lailla ja liikkuvuuskin paranee.

Tietenkin vaikka tai-chi tai chi kung ovat hyviä tapoja liikkua, jos ei sali nappaa. Molemmat rauhallisia tapoja kohottaa chita elimistössä. Suosittelen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos! Voit jättää kommenttisi myös nimettömänä, jos haluat. (tai lisää nimesi kommenttiin). Se julkaistaan heti hyväksynnän jälkeen.